جایگاه انرژی نو در جهان امروز

جایگاه انرژی نو در جهان امروز

صحبت های محمدرضا حبیبی در باب انرژی نو و سوخت های فسیلی

رئیس پژوهشکده توسعه و بهینه سازی فناوری انرژی  با اشاره به اینکه حرکت به سمت استفاده هرچه کمتر از سوخت های فسیلی امری اجتناب ناپذیر است گفت : وزارت نفت می تواند به حوزه انرژی نو وارد و سرمایه گذاری های خود را در باب توسعه انرژی نو و تولید تجهیزات بومی آغاز کند . این سرمایه گذاری تاثیر به سزایی در روند کاهش استفاده از منابع فسیلی خواهد گذاشت .

در بخش مسکونی و اداری نرخ مصرف انرژی به نسبت کشورهای اروپایی به شدت بالاست و هرساله 10 درصد بر این میزان افزوده می شود ؛ قیمت حامل های انرژی باید معقول باشد مادامی که مردم هزینه گزافی برای مصرف انرژی پرداخت نکنند صرفه جویی برایشان معنایی ندارد چراکه هزینه مصرف انرژِی سهم زیادی در زندگی روزمره عوام جامعه ندارد .

محمدرضا حبیبی با اشاره به این موضوع که قیمت سوخت در کشورهای دیگر هزینه نسبتا بالایی دارد تصریح کرد : در کشورهای دیگر علاوه بر اینکه هزینه سوخت بسیار بالاست در صورتی که شهروند مصرف بالایی خارج از عرف داشته باشد مشمول پرداخت جریمه نقدی میشود .

اگر بر این منوال پیش برویم و نمودار مصرف انرژی سیر صعودی خود را متوقف نکند احتمالا در فصل زمستان ملزم به وارد کردن گاز به کشور میشویم ؛ البته بحث فقط مصرف انرژی عوام جامعه نیست چراکه با مشکلات جدی تری چون قدیمی بودن خطوط لوله نیز روبه رو هستیم که سال گذشته به دلایل مختلفی که پیش آمد نتوانستیم تجهیزات قدیمی را با تجهیزات جدید با بازدهی بالا جایگزین کنیم .

محمدرضا حبیبی با اشاره به اینکه توربین ها ( در سایز های مختلف ) بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی را تشکیل میدهند گفت : توربین ها به علت قدمت 60-40 ساله ای که دارند تنها 9 درصد بازدهی دارند که این رقم در بخش انرژی نو نوعی فاجعه محسوب می شود ؛ در بخش تجهیزات ثابت ( برجه های خنک کننده ، بویلرها و … ) کمی شرایط بهتر است چرا که جزو تجهیزات با فناوری بالا محسوب نمی شوند به همین دلیل بعضی از شرکت های داخلی تجهیزات خوبی در این بخش ساخته اند .

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *