شمش قلع اندونزی

یکی از کشورهای فعال در زمینه صادرات شمش قلع ، کشور اندونزی است که شمش قلع های معروف به قلع اندونزی را از معادن خود استخراج و در سراسر جهان عرضه می کند . در این مطلب از مطالب آسیا استیل نگاهی به شمش قلع و بخصوص شمش قلع اندونزی انداخته ایم . شمش قلع یکی از فلزات مهم مورد استفاده در صنایع وابسته به سرب است . در تولید گلوله ، باتری ، بنزین ، صنعت چاپ ، لوله ، آلیاژهای مختلف ، لحیم کاری ، تلویزیون رنگی ، صنایع رنگ ، شیشه ، تولید مواد شیمیایی و اقلام محافظ در برابر اشعه ایکس کاربرد دارد .

درباره شمش قلع

از نظر کیفیت ، قلع در کلاسهای مختلف طبقه بندی می شود که از جمله آن می توان به قلع الکترولیتی (99.95-99.98٪) ، قلع سخت (99.6٪) و قلع فنی (99٪) اشاره کرد. مواد لحیم کاری با استفاده از شمش قلع نیز به لحیم آنتیموان ، لحیم کاری نقره و لحیم نرم طبقه بندی می شوند .

خواص قلع

قلع فلزی است که قابلیت انعطاف و شکل پذیری دارد و به راحتی می توان آن را تبدیل به سیم و ورق کرد . اگرچه در دمای اتاق قابل انعطاف است اما با گرم شدن شکننده می شود .

فرآیند قلع بندی

فرآیند قلع بندی به این شرح اعمال می شود . مواد مسي كه قرار است قلع شوند ابتدا جوش داده مي شوند . سپس مواد با استفاده از نمک به شکل گچ در می آیند. بعد از آن قطعات حاصل را با ماسه ریز پاک می کنند . در مرحله بعد نشاسته (نمک آمونیاک) درون ظرفی که روی آتش قرار داده شده مالیده می شود .

در آخرین فرآیند نیز قلع قرار داده شده در ظرف ، ذوب شده و با پنبه قلع می شود . به لطف این مرحله سطوح فلزی قلع اندود شده دیگر اکسید نمی شود .

در سالهای اخیر گلدانهای مسی با گلدانهای استیل ، آلومینیوم و تفلون جایگزین شده اند و از مواد مسی فقط جهت سوغاتی ، استفاده در هتلها و رستورانهای تاریخی استفاده می شود.

با کم شدن گلدانهای مسی، قلع اندوزی با خطر انقراض روبرو شد . قلع بندی، شغلی که از دهه 1950 تا 2000 دوران طلایی خود را می گذراند ، به یکی از تجارتهایی تبدیل شد که تسلیم فناوری شدند .

شمش قلع

اثر بیولوژیکی

با این وجود نباید فراموش کرد که قلع فلزی است که حتی در مقادیر بالا نیز سمی نیست . ترکیبات و نمکهای قلع ساده کمی سمی هستند . اما از طرف دیگر ، برخی از ترکیبات قلع آلی بسیار سمی است .

کدام کشورها ذخایرشمش قلع دارند؟

ذخایرشمش قلع قابل بهره برداری اقتصادی در مالزی ، بولیوی ، تایلند ، اندونزی ، نیجریه ، کنگو ، استرالیا و چین وجود دارد . کل ذخایر قلع در جهان 5 میلیون تن تخمین زده شده است . چین با مقدار ذخیره 1.5 میلیون تنی بزرگترین ذخیره قلع در جهان را دارد . تولید سالانه قلع در جهان تقریباً 250 هزار تن است .

کاربرد

تا قرن 19 کاربرد اصلی قلع در ساخت ظروف سفالی و در صنایع دستی شهری بود . اما در عصر کنونی این ماده می تواند در زمینه لحیم کاری مدرن و همچنین در طروف نگهداری مواد غذایی و حتی در پزشکی استفاده شود . یکی از کاربردهای قلع از ایام کهن تا الان استفاده از قلع و ترکیب آن با مس برای ساخت برنز است .

شمش قلع اندونزی

بعد از چین اندوزی بزرگترین تولید و صادر کننده شمش قلع در دنیا می باشد. بیش از ۹۰ درصد شمش قلع اندونزی از بانکا و بلیتونگ می آید .

مصرف سالانه قلع در جهان حدود 300000 تن است که بخش عمده آن قلع اندونزی می باشد . حدود 35٪ از این موارد برای لحیم کاری، حدود 30٪ برای مواد شیمیایی و رنگدانه ها استفاده می شود . با تغییر از لحیم کاری قلع سرب به لحیم کاری بدون سرب با محتوای قلع 95٪ ، تقاضای سالانه تقریباً 10٪ افزایش یافته است.

قیمتهای بازار جهانی طی سالهای اخیر نیز به طور مداوم افزایش یافته است . در سال 2003، LME (بورس فلزات لندن) هنوز حدود 5000 دلار به ازای هر تن پرداخت می كرد ، اما در مه 2008 این میزان به بیش از 24000 دلار برای هر تن رسیده است . مصرف کننده بزرگ قلع اندونزی در جهان پس از چین ، ایالات متحده آمریکا ، ژاپن ، آلمان ، سایر کشورهای اروپایی ، کره ، تایوان ، انگلیس و فرانسه هستند .

شما می توانید جهت استعلام قیمت و خرید شمش قلع اندونزی به وب سایت تخصصی آسیا استیل مراجعه نمایید .