اتفاقات راه صادرات فولا
فلزات از جمله فولاد، جزو بازارهایی به شمار میرود که مدتهاست گرفتار دستورهای قیمتگذاری شده است. به همین دلیل راه صادرات فولاد برای فعالان این صنف سخت شد.
اعمال کنترل بازار به متضرر شدن تولیدکنندگان و اتلاف منابع و محدود شدن توسعه این صنعت منجر خواهد شد.
قیمت گذاری در جهان یک موضوع قدیمی شده است و معمولا دولتها در امر قیمتگذاری دخالتی ندارند این مکانیزم عرضه و تقاضا میباشد که قیمتها را مشخص میکند.
از سوی دیگر نوسان قیمت ارز آزاد موضوعی نیست که از نگاه بازار پنهان بماند. این بازار آزاد میباشد که میتواند شرایطی را ایجاد کند که قیمتها براساس ساز و کار عرضه و تقاضا مشخص شود.
روند معاملات در بورس کالا
روند معاملات در بورس کالا نیز نشان میدهد مکانیزمهای بازار بهتر از هر دست مداخلهجویی میتواند به کشف عادلانه قیمتها در بخش صادرات فولاد کمک دهد.
افزایش قیمت محصولات در ایران از عوامل متعددی نشان میگیرد و دولت برای کنترل قیمتها باید بهدنبال عوامل دیگری باشد تا به اجبار روی قیمتها کنترل داشته باشد،تا بتوانند راه صادرات فولاد را آسان تر کنند
زمانی که پایه پولی و حجم نقدینگی در کشور افزایش پیدا میکند یا تمام مناسبات اقتصادی ما با دنیا برهم میخورد، بدون شک نظام صادرات و واردات دچار اختلال میشود و در واردات محصولات نرخ عرضه افزایش مییابد.
از همین رو این عوامل بر افزایش قیمتها تاثیرگذار هستند که در نهایت به تورم میانجامد.
با توجه به این شرایط سیاستگذاران نباید با قیمتگذاری فعالیتهای اقتصادی را برهم بزنند. در مقابل باید در سیاستهای پولی و مالی که از سوی بانک مرکزی تعیین میشود، علت را ریشه یابی و جستوجو کرد.
یکی از بازارهایی که طی سالهای گذشته همواره طبق قیمتهای دستوری شده این زنجیره میباشد،در حالی است که در ایران نیز تابعی از عرضه و تقاضای داخلی و خارجی است.با این شرایط ایجاد ناهمگونیهایی رخ داده است که با این روال کسی حاضر به سرمایهگذاری در ابتدای این زنجیره نخواهد بود.
براساس آمار رسمی اعلامشده، سرمایهگذاری در صنایع بالادستی این زنجیره بیش از ۸۹درصد با کاهش همراه بوده است که این موضوع میتواند زنگ خطری بهشمار آید که سرمایهگذاری انجامشده تا افق سال ۱۴۰۴ روی نخواهد داد.