قیمت گذاری دستوری به ضرر تولیدکننده است
قیمت گذاری و روند رهایی دستوری و کم شدن ضررها برای تولید کننده چه باید کرد؟ در پاسخ به این پرسش با مدیرعامل فولاد خوزستان گفتوگویی انجام دادهایم.
درباره ریشه اختلافات در زنجیره فولاد گفته شده: بارها تذکر داده ایم که ما نمیتوانیم دست کنترل خود را بر وسط و میانه زنجیره بگذاریم، اما انتظار داشته باشیم ابتدا و انتهای زنجیره نیز تنظیم شود. برای تنظیم بهتر زنجیره فولاد باید تمام این زنجیره را در نظر گرفت.
در ادامه در توضیح واضح تر از روند قیمت گذاری در یک زنجیره تولید آشکار کرد: هماکنون در کشور هم تولید ماسک داریم و هم تولید جوراب، البته تولید ماسک با شیوع بیماری کرونا رونق گرفت.
در زمینه جوراب سالهاست که جوراب از ۵ هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان قیمت دارد و کسی هم در زمینه قیمت آن مداخله نمیکند و یکی از صنف های تولیدی پرسود در بازار بهشمار میرود.
این موضوع نشان میدهد که اقتصاد سیستمی خود تنظیمی دارد و مانند یک موجود زنده است و اینگونه نیست که پارامترهای خارج از آن، این سیستم را دچار تغییر و تحول کند تا با این اعمالها به نتیجه دلخواه رسید.
مدیرعامل فولاد خوزستان با اشاره به قیمت گذاری دستوری در زنجیره فولاد عنوان کرد: برای نمونه زمانی که محصول فولادی مانند میلگرد را در انتهای زنجیره به صورت دستوری قیمت گذاری میکنیم به این منظور انجام میگیرد تا مصرفکننده نهایی از این موضوع بهره مند شود، این در حالی است که این دستوری شدن به نفع تولیدکننده نخواهد بود و بر روند کار آنها تاثیرگذار خواهد بود.
کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شود
برای به تعادل رساندن قیمت محصولات فولادی، یک راهکار آن است که کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شود، این در حالی است که تولیدکنندگان شمش با کوره قوس یا فولاد خوزستان همه ی محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند که از این عرضه ۷۰درصد آن به فروش میرسد و مابقی نیز صادر میشود.سال گذشته فولاد خوزستان صد درصد محصول خود را در بورس کالا عرضه کرد، اما این در حالی بود که تولیدکنندگان شمش القایی محصول خود را در بورس کالا عرضه نمیکردند.