صنعت فولاد با اعمال مصوبه ناگهانی به نابودی نزدیک شد
به گزارش رسانه های خبری دیده میشود که وزارت صنعت و سازمان بورس صادرات جهانی به منظور تسهیل فعالیت فولادیها بخشنامههای متعددی اعمال میکنند. اما باید توجه داشت این بخشنامه ها نه تنها به پیشبرد فعالیت فولادیها کمک نمیکند بلکه مشکلاتی را برای تولیدکننده و توزیع کننده واقعی ایجاد میکند.
طبق آخرین مصوبهای که در سازمان بورس صادرات جهانی به تصویب رسیده، تنها تولیدکنندههای میلگرد و مقاطع فولادی اجازه خرید شمش را دارند که این خود باعث محدود کردن تفاضا می شود.
علاوه بر این موضوع، کسانی که شمش را میخرند تنها میتوانند به میزان فروش هفته گذشته محصول خود بهعلاوه ده درصد از آن، خرید انجام دهند که این به معنی کنترل عرضه و تقاضا است.
در موارد متعددی شاهد آن بودیم که این مصوبهها و تصمیمگیری های صادرات جهانی، ناگهانی در زمینه تنظیم بازار و قیمتگذاریها اعمال می شود که نتیجه آن چیزی جز ریزش قیمت ها نیست.
وزارت صنعت فولاد و سازمان بورس در سال های گذشته مصوبه های متعددی را اعمل کردند که متاسفانه نتوانستند کمک چندانی به تولید فولاد کشور کنند.
وضعیت صادرات جهانی فولاد
قیمت صادرات جهانی در صنعت فولاد ایران و منطقه امروز ثابت بوده و نسبت به روز گذشته تغییری نداشته است.
بر اساس این آمار، بیلت صادراتی منطقه CIS با نرخ ثابت، به قیمت 566 دلار به ازای هر تن مبادله شد و اسلب صادراتی این منطقه نیز بدون تغییر، با قیمت 511 دلار به ازای هر تن در صادرات جهان به فروش رسیده است.
بررسی آمارها نشان می دهد که اسلب صادراتی ایران فوب خلیج فارس ثبات خود را حفظ کرده و بدون تغییر، با قیمت 525 دلار و هر تن بیلت صادراتی ایران بدون تغییر، با نرخ میانگین 504 دلار مبادله شده است.
در کشور ترکیه نیز نرخ بیلت نوسان نداشته است و در صادرات جهانی بازه قیمتی 660 تا 680 دلار به ازای هر تن به فروش می رسد.
در بخش ورق سرد، محصولات صادراتی منطقه. CIS در بازه قیمتی 730 تا 740 دلار به ازای هر تن معامله می شود.
در کشور چین نیز ورق سرد در بازه قیمتی۷۲۰ تا ۷۳۰ دلار به ازای هر تن به فروش می رسد.
ورق گرم منطقه. CIS 620 تا 630 دلار به ازای هر تن معامله می شود.