فلنج گالوانیزه چیست ؟
اصولا فلنج ها به قطعاتی گفته می شود که شفت را به محور متصل می کند و برای اتصال بین انتهای لوله ها کاربرد دارد. در واقع اتصال فلنج به یک اتصال قابل جدا شدن اشاره دارد که در آن فلنج ها، واشرها و پیچ ها به عنوان مجموعه ای از ساختارهای آب بندی ترکیبی به هم متصل می شوند.
فلنج لوله به فلنج هایی اطلاق می گردد که برای لوله کشی در تاسیسات خط لوله استفاده می شود. فلنج ها دارای سوراخ هستند و پیچ ها باعث اتصال محکم دو فلنج شده و واشر آنها را آب بندی می کند.
با اینحال نصب فلنج ها کمی پیچیده است. چون برای اتصال دو لوله، باید یک فلنج به هر لوله وصل کرده و سپس فلنج ها را به هم متصل کنید. عموما فلنج های گالوانیزه برای لوله و اتصالات با قطر ۱ تا ۱.۲ اینچ استفاده می گردند.
کاربرد فلنج گالوانیزه
در حقیقت فلنج ها محصولاتی دایره ای شکل به صورت دیسک هستند که برای اتصال لوله و شیرآلات و نظایر آن مورد استفاده قرار می گیرند. علت اینکه فلنج ها پرکاربرد هستند و محبوبیت دارند بخاطر این است که نیاز به برشکاری و جوشکاری ندارند و صرفا با باز و پست پیچ و مهره قابل جداسازی هستند. اما نکنه ای که وجود دارد اینکه فلنج هایی که برای انتقال سیالات مایع استفاده می شوند یا در نقاط مرطوب و بارانی قرار دارند به مرور زنگ می زنند از این رو برای حل این مشکل از فلنج گالوانیزه استفاده می شود.
طی فرآیند گالوانیزاسیون، آهن یا فولاد در مخزن مذاب روی غوطه ور می گردد تا سطح آن آغشته به پوشش روی گردد که در برابر زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار است و در نتیجه محصولات گالوانیزاسیون شده از جمله فلنج گالوانیزه، طول عمر بالایی پیدا می کنند.
با اینحال فلنج های گالوانیزه را می توان در دو نوع فلنج گرم و فلنج سرد طبقه بندی کرد که صرفا فلنج گالوانیزه گرم در برابر زنگ زدگی از خود مقاومت نشان می دهد اما فلنج گالوانیزه سرد به جهت انجام فرآیند ضعیف تر گالوانیزاسیون به مرور دچار زنگ زدگی می شوند، که البته این دست از فلنج های گالوانیزه براق تر از فلنج های گالوانیزه گرم هستند.
لذا بر اساس نوع استفاده ای که دارید به این موضوع دقت کنید از جمله برای مصارف ساختمانی یا آبرسانی صنعتی و صنایع پتروشیمی و… معمولا از فلنج گالوانیزه گرم استفاده می شود. همچنین انواع فلنج های گالوانیزاسیون شده بر اساس طراحی و کاربرد در انواع مختلفی چون فلنج لبه دار، فلنج کور، فلنج رزوه ای، فلنج گردن دار جوشی، فلنج روکار، فلنج نر و ماده و… دسته بندی می شوند.