قطعات صنایع پزشکی

 

قطعات تولیدی شرکت آسیا استیل برای صنایع پزشکی

  
  

 

فلزات در پزشکی برای ساخت تجهیزات پزشکی، ابزار آلات پزشکی و ایمپلنت‌ ها کاربرد دارد.

برای ساخت ابزار آلات پزشکی مختلف که در جراحی ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.پرکاربردترین فلزات در پزشکی

امروزه فلزات کاربردهای گسترده‌ای در صنایع پزشکی، هوافضا، اتوموبیل سازی، پتروشیمی، صنایع غذایی، توربین‌‌سازی و … دارند. پرکاربرد ترین فلزات صنعتی فولادها در گریدهای مختلف می‌باشند. مس و آلومینیوم و آلیاژهای آنها در رتبه‌ های دیگر قرار دارند.

در مقایسه با فولاد، آلومینیوم و مس، فلزات تیتانیوم، نیکل و آلیاژهای بر این پایه فلزات نوینی به حساب می ‌آیند که کاربرد آنها در صنایع مختلف رو به رشد می ‌باشد. فلزات در پزشکی برای ساخت تجهیزات پزشکی، ابزار آلات پزشکی و ایمپلنت‌ ها کاربرد دارد.

برای ساخت ابزار آلات پزشکی مختلف که در جراحی ها مورد استفاده قرار می‌گیرند از استنلس استیل استفاده می‌شود. این فولاد به دلیل مقادیر بالای نیکل و کروم مقاومت به خوردگی دارند.

اگر تجهیزات مورد استفاده دچار خوردگی و زنگ زدگی شوند می‌ تواند بسیار خطرناک باشد و باعث ایجاد آلودگی شود.

فلز استیل در پزشکی

از این بین استنلس استیل 304 به عنوان یکی از پرکاربردترین گریدهای فولاد زنگ نزن در پزشکی شناخته می‌شود. خواص و قیمت این نوع فولاد طوری است که از آن به عنوان مناسب ‌ترین ماده در ساخت ابزارآلات پزشکی یاد می‌شود.

این آلیاژ خواص ویژه ‌ای مثل قابلیت کشش عمیق دارد که آنرا بسیار مناسب برای ساخت سینک و ظروف پزشکی می ‌کند. همچنین ورژن کم کربن این استیل که با نام 304 L شناخته می‌شود و قابلیت جوشکاری دارد.

به این ترتیب این فولاد برای تولید قطعاتی که برای ساختشان نیازمند جوش مستحکم هست مناسب می ‌باشد.

از دیگر خواص استنلس 304 به کرایوژنیک بودن آن می ‌توان اشاره کرد. به این معنا که این نوع فولاد قابلیت کاربری در دماهای بسیار پایین را دارد و دچار تردی و شکست نمی‌ شود.

قابلیت سخت کاری این استیل با کار سرد باعث شده که برای تولید قطعات با استحکام بالا هم مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین این فولاد قابلیت مغناطیسی ندارد و این موضوع آنرا برای کار در اطراف ایمپلنت ‌های درون بدن مناسب می ‌کند.

از استنلس استیل 316 نیز برای ساخت بعضی ابزارها استفاده میشود. خواص این فولاد مشابه استیل 304 می ‌باشد.

با این تفاوت که به دلیل حضور مولیبدن در ساختارش قابلیت سختکاری و تیزکاری بهتری دارد و معمولًا برای ساخت سوزن، قیچی و سایر ابزار برنده از این نوع استیل استفاده می ‌شود.

کاربرد آلومینیوم در ساخت تجهیزات پزشکی

فلز دیگری که در ساخت تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار می ‌گیرد آلومینیوم می‌باشد. آلومینیوم با توجه به استحکام، شکل پذیری عالی، وزن کم و ظاهر براق و زیبا مناسب ساخت تجهیزاتی مثل تخت بیمارستان، صندلی دندان پزشکی، ویلچر و … مناسب می‌باشد.

همچنین این فلز در ساخت بدنه تجهیزاتی مثل دستگاه اشعه ایکس و … نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آلیاژهای مختلف و مقاطع مختلف آلومینیوم برای ساخت چنین تجهیزاتی استفاده می ‌شود.

کاربرد تیتانیوم در پزشکی

تیتانیوم یکی دیگر از فلزاتی است که از اواخر قرن بیستم مورد استقبال برای کاربردهای پزشکی قرار گرفت.

تیتانیوم فلزی سبک، مستحکم، چقرمه و با مقاومت خوردگی بسایر بالاست. دمای ذوب این فلز از فولاد هم بالاتر می‌ باشد و از لحاظ حرارتی بسیار پایدار است.

تیتانیوم انطباق و سازگاری بالایی با بافت‌ ها و اندام‌ های بدن دارد و برای بدن انسان فلز غیرسمی به حساب می آید.

به همین دلیل مناسب ساخت ایمپلنت‌ هایی است که جایگزین اندام‌ ها و استخوان ‌های آسیب دیده می ‌شوند.

از جمله کاربردهای آلیاژهای پایه تیتانیوم در پزشکی، ساخت دریچه مصنوعی قلب، ایمپلنت ‌های مفاصل مانند هیپ، زانو، شانه و آرنج و همچنین در ساخت ایمپلنت و پین دندان نیز کاربرد دارند.

اخیرا از تیتانیوم برای ساخت ابزار پزشکی مثل سوزن و قیچی هم استفاده می ‌شود.